Knutselen voor pasen

Aaaah, woensdag ! De eerste dag van mijn “weekend”. Ja, je leest het goed, het is weekend voor mij. Ik werk op maandag, dinsdag en zaterdag dus mijn weekend ziet er een beetje anders uit. Het is heerlijk wakker worden als je weet dat je 3 dagen vrij hebt. Het nadeel is natuurlijk dat het huishouden je geen verlofdag gunt 🙂

We beginnen de dag natuurlijk met koffie en gezeur aan de ontbijttafel. Vanochtend was de melk van de kinderen op, AI AI AI ! Mama’s, de melk was op !! Waarom was de melk op ? Hoe kon je nu de melk vergeten ?! We probeerde ze stiekem sojamelk te geven bij hun ontbijtgranen, maar dat werkte niet. Geen goede start van de dag en dat merk je dan ook bij het verdere verloop. Vooral de jongste is erg koppig, maar met veel gezucht en gepuf zaten ze even later wel aangekleed en met een volle maag in de auto. OEF !

Ik schiet meteen in actie en ruim alles op. Steek een wasje in, maak de bedden en kleed mezelf aan. De hond gaat naar buiten, kippen krijgen eten en als bonus was ik ook even de vensters beneden. Ik verdien een sticker !

Om 11u ga ik snel even naar de winkel voor MELK en een paar andere benodigdheden. De grote boodschappen doe ik op donderdag in de Lidl, maar voor mijn rijstmelk en trouwe merkproducten moet ik even lang een andere winkel.

Daarna parkeer ik me aan de school en wacht tot de bel gaat. Ondertussen eet ik even een wrap met mozzarella en tomaat, niet altijd gemakkelijk om iets vegetarisch te vinden.

Als de kindjes uit school komen, hebben ze grote honger. We vertrekken dus best maar snel naar huis ! Eenmaal thuis vliegen de schoentjes uit en de jasjes aan de kapstokken. Het kan allemaal niet snel genoeg gaan. Ik dek snel de tafel en we eten samen een broodje. Als de jongens hun broodje op hebben, vragen ze me voor een appel. Gelukkig kocht ik er in de winkel vandaag ! De jongste kan erg genieten van een ongeschilde appel in zijn handje. Hij smikkelt ze helemaal op. De dag ervoor had hij een appel is zijn handen tijdens het spelen buiten. Even later kwam hij heel overstuur en huilend binnen. Niet omdat hij helemaal vol zand zat van haren tot ogen, nee hoor. Hij riep alleen dat grote broer zijn appel had vuil gemaakt en hij deze nog zo graag wou opeten. Helaas was de appel niet meer te redden en hadden we er ook geen meer in huis. OH NO ! Grappig om na te vertellen, maar gewoon heel erg zielig als er zo een verdrietig ventje voor je staat en je kan hem niet troosten met een nieuwe appel.

Nieuwe dag, nieuwe kansen ! We hebben melk en appelen !

Ik ruim de tafel af en dan kunnen we gaan knutselen. Ik kocht bij de Action 3 setjes paasfiguurtjes om te schilderen (zie shoplog). Bij elk setje zit een penseeltje en 3 kleuren verf.

De middelste wou gelukkig de kip. Deze deed hem denken aan het kipje “chickaletta” van Paw Patrol 🙂 Ze begonnen vrolijk te schilderen, maar na 1 figuurtje zorgde het zonnetje buiten toch voor enige afleiding. Ze wilden natuurlijk maar al te graag buiten gaan spelen. Ik kon ze toch overtuigen om alle figuurtjes af te maken.

Vuile handjes waren natuurlijk onvermijdelijk. Ik liet de middelste op voorhand zijn trui al uitdoen omdat hij wel kan smossen. Zijn handjes kon hij afvegen aan een nat doekje. Maak je geen zorgen om het tafellaken. Deze kocht ik speciaal voor het knutselen en bewaar ik in de lade.

De figuurtjes zijn uit gips gemaakt en alles droogt redelijk snel. Best handig voor ongeduldige kindjes. Toen ze allemaal klaar waren, plaatste we de figuurtjes op de verwarming en gingen ze allemaal naar buiten. Toch een mooi resultaat, niet ?

Ondertussen profiteerde ik even van de rust. Die was van korte duur want even later waren ze al ruzie aan het maken.

We hebben niet echt veel meer gedaan. Samen een 4 uurtje gegeten en daarna kon ik de jongens in bad steken. Ze hadden een potje houtverf gevonden en mijn middelste had zich verraden door een doekje te komen vragen binnen. “Mama, mag ik een doekje om gewoon iets af te vegen?”. Ik gaf hem een paar stukjes keukenrol en zie grijze handen op me af komen. “Wat is dat?” vraag ik. “Gewoon niks, geen verf”. Ik kijk naar hem en dan pas valt me op dat zijn kleren vol grijze verf zit. Wanneer ik buiten ga kijken zie ik dat ze overal verf gegoten hebben. Gelukkig ging het er vlot af in bad. De kleertjes kunnen volgens mij wel in de kast bij de speelkleren.

Hoe was jullie namiddag ?

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

 

2 reacties op “Knutselen voor pasen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.