Eindelijk buiten spelen en Playmobil !

Vrijdag… Wat hou ik van vrijdag. Niet omdat dit de start van het weekend is, ik werk op zaterdag altijd en ook nog eens de late shift. Dus nee, dat is duidelijk niet de reden 🙂 Voor mij is vrijdag de rustigste dag van de week, geen werk, geen school en het huishouden is dan bijna gedaan (want elke vrouw weet dat het nooit stopt!).

Wanneer mijn man en de kindjes vertrekken, ruim ik de tafel en de rest van de ravage op. Niet elke dag loopt op rolletjes en dan is het een serieuze opkuis na hun vertrek. Even ontbijten en dan snel douchen, aankleden en even mijn gezicht voorzien van een laagje make-up 😉

Ik steek nog even een machine was in en vouw de wachtende lading uit de droger. Omdat ik gemotiveerd ben, ruim ik alles ook meteen in. Dit komt zelden voor hoor, haha ! De was doen is vaak een stappenplan waar enkele dagen tussen kunnen zitten. Eerlijk is eerlijk.  Dan stofzuig ik de bovenverdieping even en maak de bedden. Het zonnetje schijnt en WOW, die vensters ! Ze kunnen best een poetsbeurt gebruiken. Dus die doe ik dan ook maar even allemaal boven samen met het grote dakvenster boven de keuken.

In de kamer van de oudste en de jongste (ze delen voorlopig nog een kamer wegens ruimtegebrek), ligt een hoop verdwaalde Playmobil. Om mijn dochtertje te plezieren, verplaats ik even enkele meubels en sorteer haar Playmobil. Nu heeft ze een plekje waar ze kan zitten om met haar ziekenhuis en grote huis te spelen. De rest staat beneden, maar dit wil ze niet delen omdat haar broertjes nogal ruw ermee omgaan. In haar huis heb ik ook led lampjes bevestigd, ben benieuwd naar haar reactie !

Om 15u15 komen de kinderen thuis met veel lawaai. Nonno is ze gaan ophalen. Mijn schoonpapa woont in Sicilië en blijft momenteel een weekje in België. De kinderen vinden het geweldig want ze missen hem erg als hij terug in Sicilië is.

Ze willen meteen naar buiten om te spelen, oude kleren en laarsjes aan en huppp daar gaan ze ! De jongens zijn echte knoeiers, hoe vuiler hoe beter. Je kan ze beter niet uit het oog verliezen. De middelste begon meteen met moddersoep te koken, de kleinste vond een autootje om mee te crossen en de oudste maakte salto’s op de trampoline. Zalig toch de zomer ! Geen ruzie of gezeur over verveling, alleen gelach en geschreeuw in de verte.

Ik knipte dan maar even de rozen(volgens mij moest ik dit voor de winter doen, maar ja…) en raapte de grote stenen op uit het gras. De buurjongetjes hebben zich blijkbaar geamuseerd met de stenen van hun papa;). De oudste vertrekt ondertussen naar de training.

Toen mijn man thuis kwam, begon hij meteen met het opruimen van de tuin. Na de laatste storm ging er toch wel één en ander vliegen. Ook nog veel spullen die naar het stort moeten morgen. Het speelhuisje kreeg even een andere plaats. De omheining moet binnenkort afgebroken worden en dan hebben we ruimte nodig. We vonden een groep grote slakken, zo zitten er veel in onze tuin.

Rond 17u werd het toch weer wat frisser en het was ook bijna tijd om te eten. Ik nam de jongens mee naar boven en deed ze in bad. Dit vinden ze geweldig! Al het speelgoed wordt omgegooid in bad en dan begint het gespetter. Ondertussen ga ik even met een sopje over de spiegels en de wasbakken. En het toilet krijgt ook een poetsbeurt.

Na het bad gaan de badjasjes aan en dan bedenken de jongens even een pose voor een foto. Haha ! De middelste legt zijn “kukuke” (dekentje) op de grond en zegt dan “Zo dat is het tapijt voor de pop die ik nu ga nadoen. Ik doe mijn hoofd omlaag hé mama”. Kleine broer gaat erlangs staan en doet hetzelfde. Perfecte pose, wat denken jullie ?

Om 18u haalt mijn man de oudste op van de basketbaltraining en brengt ook de frietjes mee. Joepie ! Ik denk dat ik dan altijd het meest enthousiast ben. Ik ga meestal voor een visburger en mini Loempia’s, hmmm !

Na het eten plofte we voldaan in de zetel.

Hoe was jullie vrijdag ?

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

 

 

2 reacties op “Eindelijk buiten spelen en Playmobil !”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.