Carnaval vieren met familie op een zonnige zondag

Het is zondag ! Dat wil zeggen dat de haren in een dot gaan en er geen make-up aan te pas komt. Oops, vandaag niet ! De kinderen zijn al vroeg wakker, ze zien de zon en willen het liefst meteen naar buiten. Dat toch maar niet, eerst koffie ! Papa is al vroeg vertrokken met de fiets, dit doet hij elke zondag.

Als de koffie goed zijn werk gedaan heeft, kruip ik snel onder de douche. De kindjes kijken ondertussen een film. Ik laat de deur van de badkamer open zodat ik ze kan horen. En ja hoor, de kraan is nog maar net aan en ik hoor al gesnik en voetstappen op de trap. De jongste staat met krokodillentranen voor me en zegt snikkend dat zijn broer net zijn beertje in de vuilbak heeft gegooid. Ik kijk hem aan en vraag “waarom heb je je beertje dan in je hand?” waarop hij antwoord ” Maar nu is die er niet meer in, ik heb die eruit gehaald”. ik veeg zijn traantjes en vraag hem dan om iedereen naar boven te roepen zodat ze zich kunnen aandoen. Ondertussen kan ik snel even mezelf douchen.

Als iedereen aangekleed is gaan we naar onder en even later komt papa thuis. De kindjes gaan buiten spelen en ik ruim snel nog wat op. Als mijn man uit de douche komt, ga ik mezelf even klaarmaken en eten we samen een broodje. Om 13u gaan we naar mijn schoonbroer (de jongste broer van mijn man). De carnavalstoet komt vandaag bij hun langs en dat vinden de kindjes geweldig.

Het duurt een tijdje voordat de stoet langskomt, maar ik krijg een tasje koffie dus dan is alles in orde 😉 Mijn andere schoonzusje is er ook met hun dochtertje, ze heeft een schattig carnaval jurkje aan. Ik loop haar dus even achterna met de camera. En geef toe, TE schattig, toch ? Ook het zoontje van mijn schoonbroer was verkleed, al hij heeft niet veel nodig om schattig te zijn. Hij was een eendje, het hoedje liet hij niet lang op zijn hoofdje staan. Ik moest dus snel zijn voor de foto!

Als de stoet even later begint, rijdt de politie vooraan. Mijn dochter is blij, haar collega’s komen langs. Haha !

Als de wagen langskomt met (een goedkope versie van) Mickey Mouse, zijn de kindjes heel erg enthousiast. Vooral het dochtertje van mijn schoonzus, ze zwaait met al haar schattigheid.

De jongens vonden de wagen met de piraten leuk. En ook de gele schoolbus trok hun aandacht.

Er kwam ook een wagen langs in het Robin Hood thema. Volgens mijn zoontje is het wel nog steeds Peter Pan, hihi. Het duurde even voor zijn muntje viel en hij zag dat de mannen op de wagen hetzelfde kostuum aan hadden als hem. Toen ik riep om bij de wagen te gaan staan voor een foto, was hij dus ook iets te laat 🙂

Ondertussen vermaakte ik me prima met mijn schoonzusjes. De vrouwen aan de ene kant, en de mannen achter ons op hun gemak. Omdat we niet verkleed waren, gebruikte we dan maar een Snapchat filter.


Dan kwam de hele stoet tot stilstand. Het wachter duurde erg lang. Zeker voor de kindjes, iets te lang. Ze gingen dan maar wat spelen. Alleen onze jongste, hij bleef dapper wachten tot er beweging kwam. Hij kroop lekker tegen me aan en legde zijn hoofdje op mijn been. Ook met nonno ging hij even knuffelen. Lekker toch als ze zo klein zijn ?!

Toen er na héél lang wachten eindelijk weer beweging in de stoet kwam, was iedereen blij. De zakjes chips vlogen ons om de oren en de kindjes smulden erop los. Voor één keertje mag het wel, we lieten ze gewoon doen. De kleinste had het ook wel verdiend na al dat dapper wachten !

De lege zakken die de kindjes bij hadden, werden al snel gevuld met snoep, suikerwafels, chips en speelgoed. Wie kan ook weerstaan aan een schattig kindersnoetje ? Vooral de kleintjes trokken de aandacht van de mensen op de wagens en dus werd er hun veel snoep aangeboden.

Na 30 wagens had ik er even genoeg van. Ik besloot naar binnen te gaan en hielp mijn schoonzus om de rommel een beetje op te ruimen. Zo kon ook zij na de stoet en de drukte lekker in de zetel ploffen. We babbelden nog wat binnen en even later was de stoet gedaan. Iedereen kwam naar binnen en de buit was groot. De kindjes lieten fier zien wat ze allemaal hadden. We dronken nog iets en dan was het tijd om naar huis te gaan. Een hele bende !

Toen we bijna bij de parking waren namen we afscheid van mijn schoonvader en zijn vrouw. Voor hun zit het bezoek aan België erop. Dit is altijd een lastig momentje. De kindjes geven een dikke knuffel en zwaaien hen uit. Dan wandelen we verder en zegt de middelste “Ohh nee hé, nu moeten we weer langs de dino kaka”. Haha, aan fantasie heeft hij duidelijk geen gebrek !

 

En dan snel naar huis ! Nog even snel iets eten, wassen en dan pyjama aan en als de kindjes in bed liggen kunnen we eindelijk de zetel op !

Wat deden jullie op deze zonnige dag ? Werd er bij jullie ook carnaval gevierd ?

 

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.