Paaseitjes versieren met foam klei van de Action

In de action kocht ik een tijdje geleden een setje om paaseitjes te versieren met foam klei(zie shoplog). Ik zag deze klei al vaker voorbijkomen op Youtube. Je kan er heel leuke DIY’s mee maken. Dus dat wilde ik natuurlijk zelf eens testen met mijn kinderen.

Er zitten 4 kleurtjes foam klei in. De klei ziet er wel glibberig uit, een beetje zoals slijm. In de klei zitten ook bolletjes en hierdoor maakt het een knetterend geluid. Leuk !

De jongste wil meteen groen, de middelste paars en de oudste roze. Toevallig hun lievelingskleuren. De gele kleur blijft over dus ik probeer het eerst zelf even uit. Wanneer je de foamklei uit de verpakking haalt, is het een knoeiboeltje. Het is inderdaad even slijmerig en plakkerig als dat het eruitziet. Je kan dus best alles eruit halen en dan tot een bol kneden. Wanneer je ermee rolt, komen alle stukjes die aan je handen plakken los en mengen zich mooi in de bol. Je handen zijn dus schoon als je het juist doet ๐Ÿ˜‰

voor de kindjes was dit iets moeilijker, het werd eerst een plakboeltje. Ze werden er dan ook niet blij van. Ze knoeien wel graag, maar dit was precies teveel van het goede ๐Ÿ™‚ ย Ik liet hun zien dat ze een worstje konden rollen over het tafellaken en toen ging het beter.

Mijn dochtertje vond er helemaal niks aan toen het kleefde aan haar handen. Ik liet haar zien hoe ze het eraf kreeg, maar ze slaagde er niet in om haar handjes proper te krijgen.

Uiteindelijk toen ze alles uit de verpakking had, heeft ze er toch een mooi bolletje van kunnen maken en gingen ze van start met het versieren van hun eitjes. Dit is wat ze ervan gemaakt hebben :

De jongste had geen zin meer halverwege en ging van tafel ๐Ÿ™‚ Dus zijn eitje heeft nog witte plekken, maar het heeft wel iets, niet ? Alle eitjes hingen we daarna aan de paastakken in hun speelkamer. Daar kunnen ze rustig drogen. Het is dus wel leuk voor kindjes om te doen, maar ze kunnen het niet alleen. Je zal ze eerst op weg moeten helpen. Ik vond het niet erg om ermee te knoeien en te kneden, het geknetter werkte best rustgevend ๐Ÿ˜‰

Liefs ย โ„ฐ.

▪ย ▪ ▪
✖Volg mij opย Instagram

✖Like mij opย Facebook

✖Voeg mij toe opย Pinterest

✖Volg jij me al opย Bloglovinโ€™ย ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *