Raamstickers maken met de kindjes

Ik vond in de Action een set om vensterstickers te maken. Natuurlijk moest ik het meenemen en testen met mijn 3 knoeiers. Dit gaan ze geweldig vinden!

Dus onze knutselactiviteit deze woensdag was: raamstickers maken!

In de doos zitten 6 kleuren, een zwarte kleur om de omlijning te maken, 2 plastieken velletjes om de stickers op te maken, 2 papiertjes met figuren om te omlijnen en natuurlijk een gebruiksaanwijzing.

Ik liet elk kind een paar figuren kiezen en deze tekende ik dan met de zwarte lijm op de velletjes plastiek. Aangezien er 2 bij de set zaten en ik 3 kindjes heb, was er dus eentje te weinig. Om ze per 2 op 1 velletje te laten werken, dat zag ik niet zitten 🙂 Dus ik gebruikte een diepvrieszakje voor de laatste figuurtjes.

Mijn dochter is fan van Minecraft, dus ik tekende voor haar een Minecraft figuur. Bij gebrek aan printerinkt en een patroon, gebruikte ik even mijn Iphone.

p1060353

Mijn middelste is heel graag bezig met letters, voor hem tekende ik uit de losse hand de letters van zijn naam.

download-18Lees ook: Zo maak je zelf het Robot kostuum van the masked singer!

Na het omlijnen moest het ongeveer 2 uurtjes drogen en dan konden ze lekker inkleuren. Ondertussen deed ik mijn werk en speelde de kinderen even met de blokken.

Na een uurtje was alles al goed droog en gingen we aan de slag met de kleuren! Mijn dochtertje is 8 en voor haar was het helemaal niet moeilijk.

De middelste is 5 en voor hem ging het ook vlot.

De kleinste kneep iets te enthousiast op de tubes dus de kleuren lagen er in een dikke laag op.

Natuurlijk beloonde ik hem voor zijn flinke inzet, een dikke paarse slang zonder ogen is toch erg uniek 🙂

Ze hebben flink alle figuren ingekleurd, dus dat betekent dat ze het erg tof vonden. SUCCES!

En dan moest alles drogen, volgens de gebruiksaanwijzing duurt dit 24u. Een klein beetje geduld kindjes…

Uit voorzorg had ik de jongens wel al hun trui laten uitdoen voor als ze zouden knoeien. Je kan ook schortjes kopen in de Hema of Action, maar ik had er geen meer. Het knoeiwerk op de handjes en armpjes ging er gemakkelijk  af met een nat washandje.

download (26).png

De dag erna waren ze natuurlijk super nieuwsgierig naar hun stickers! Ik plukte ze voorzichtig van de plastiek af, dat ging vlot.

download-32

Vol enthousiasme werden ze op het grote venster in de keuken geplakt. Ze blijven verrassend goed plakken dus over de hele lijn zijn de raamstickers een succes !

download (34).png

Er komt ook een video online waar je ons live bezig kan zien. Eventjes geduld 😉

Heb jij deze set ook gekocht? Wat vond je ervan?

Koop je liever kant-en-klare raamstickers voor uren speelplezier? Je koopt ze in de webshop en ze zijn in meerdere uitvoering te verkrijgen. Ook leuk als decoratie tijdens de feestdagen, huwelijk en geboorte!

raamsticker pasen

Lees ook: Op vakantie gaan met kinderen: Ik deel mijn tips!

Liefs E.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.