Mommy tag !

Ik werd getagd door mamavan3hartjes om deze leuke vragelijst in te vullen. Natuurlijk doe ik dat ! Ben jij benieuwd wat ik te vertellen heb ? Lees dan vooral verder !

img_0641

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama maar ging wel van een full time naar een part time na de geboorte van ons 2de kindje. Dit omdat ik en mijn man er bewust voor gekozen hebben om er voor de kinderen te zijn. Begrijp me niet verkeert, ik heb respect voor elke ouder en hoe ze het doen, maar ik persoonlijk wou geen moment missen van wat mijn kindjes allemaal gaan leren en meemaken. Ik was erbij voor het eerste hapje, woordje, stapje,… Dit maakt me gelukkig en ik ben dankbaar dat ik dit kan, niet iedereen heeft deze “luxe”. Mijn man heeft een goed inkomen waardoor het mogelijk is, hij werkt voor zijn gezin, maar is er ook altijd voor ons.

Zou je het anders willen?

Nee ik ben erg tevreden met onze huidige situatie. Volledig stoppen met werken zou ik in ieder geval niet willen. Die paar dagen werken brengen ook wat variatie. In de toekomst zal ik waarschijnlijk iets meer uren gaan doen, maar voorlopig ben ik er op de eerste plaats voor mijn kindjes ( en man natuurlijk ).

abc147a22f21c35b94e6d86e68bebc7a

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Momenteel mogen wij in onze handjes klappen want onze kinderen zijn gemakkelijke slapers. Als baby was dit anders, 3x huilbaby, dank u wel schatjes 😉 Die wallen hebben zich nooit meer rechtgetrokken, haha! Al onze kindjes sliepen als baby bij ons op de kamer. Ik vond dit veiliger en praktischer om te voeden. Maar ik moet toegeven, ze sliepen beter in hun eigen kamertje en bedje. Nu ze ouder zijn, slapen ze wel nog bij ons in bed als ze ziek zijn of een nachtmerrie hebben. Ik vind het heerlijk en stel het meestal zelf aan hun voor  ♥ Of dit verkeert is ? Nee ik vind van niet. Zolang het nog kan en ze het willen, staat mijn bed altijd ter beschikking 😉

De beste aankoop voor je kindje?

Zonder twijfel de Duplo blokken ! Wij hebben in de speelkamer 5 bakken van Ikea vol met Duplo en ze worden nog dagelijks uitgehaald om mee te spelen ! Ook de oudste van 8 speelt er nog heel graag mee. Ze bouwen er van alles mee. Ook de gelamineerde foto’s met voorbeelden vinden ze er leuk om na te bouwen. Een aanrader dus !

img_0036

Hoeveel kinderen wens je?

Tja… Ik wou er eigenlijk altijd 4, ik hou van even 😉 Nee hoor, mijn man komt uit een gezin met 4 kinderen en ik vond dit altijd erg gezellig. Ook nu ze ouder zijn, hebben ze nog erg veel aan elkaar en zijn erg hecht. Dit wil ik ook voor mijn kinderen, dat ze later ook kunnen terugvallen op elkaar. Toch gaan we het houden op 3, onze kindjes maakte een moeilijke start, vooral de struggle van de middelste zal me altijd bijblijven ! In mijn hart heb ik nog plaats voor een kindje, maar mijn hoofd zegt stop. (wordt vervolgt)

Date Night? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Ai ai ai ! Dit doen we veel te weinig !! Iedere keer als mijn man en ik eens gezellig samen weggaan, beloven we elkaar om dit minstens 1x per maand te doen. Gues what ? We maken het nooit waar 😉 Dat we geen tijd hebben is een leugen, iedereen kan tijd maken. Ik heb eerder een probleem met mijn 3 kindjes in de handen van een ander te laten. De enige mensen die ik vertrouw zijn zij die dichtbij me staan, maar ik wil ze aan de andere kant ook niet lastigvallen. Dus dan blijven we thuis 🙂

img_0497
© CrazyFunLife

Favoriete bezigheid van je kindje

Zoals ik zei : Duplo ! Maar de oudste houdt zich momenteel graag bezig met tekenen. Ze zet meestal youtube op en tekent dan Minecraft na. Ze komt ze daarna héél fier laten kijken, ik moet dan altijd aan mezelf denken als klein meisje ! Ik kleefde met plakband allemaal A4’tjes aan elkaar en tekende hele verhalen. Meestal paarden..

De middelste is erg creatief en heeft een hele levendige fantasie. Hij houdt van bouwen en verkleden. En niet te vergeten : heel luidruchtig spelen 😉 Hij is grote fan van dino’s.

De kleinste speelt graag met auto’s. En youtube filmpjes, daar maak je hem gelukkig mee. Natuurlijk beperken we dit.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan

Ja toch wel meerdere… Een flessenwarmer, allerlei flesjes omdat mijn baby’s slecht dronken, verschillende soorten babymelk enz… Ik mag er niet aan denken, het was toch niet altijd gemakkelijk 😉

Het favoriete eten van je kindje?

Voor hun alledrie zijn dit toch wel verse pannenkoeken à la mama !

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft

Ja toch wel, mijn man zou het liefst elk jaar een andere wagen willen. We hebben er heel wat versleten, maar momenteel rijden we met een monovolume, lekker ruim en aangepast aan een gezin.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Een heel pak zwaarder ! Ik had tijdens mijn zwangerschappen Pre-eclampsie (of zwangerschapsvergiftiging).Ik hield erg veel vocht op, had pijn aan mijn gewrichten en was erg ongemakkelijk. Ik kwam bij elk kindje ook meer en meer bij. Mijn record aantal kilo’s was 32 geloof ik *BLOOS*. Ik viel er wel 40 af, dus dat compenseert, haha ! Ondertussen wegens medische redenen, slopen er wel weer enkele kilo’s terug aan.

152
Sicilië 2006 (voor zwangerschap nr 1)

 Wat is je droom vakantie met kids?

Als er maar zon en rust in 🙂 Er zijn veel plaatsen waar ik nog op vakantie wil gaan, maar met de kindjes gaan we elk jaar naar Sicilië. Mijn schoonpapa woont er al enkele jaren en we gaan hem altijd bezoeken. Zowel de kinderen, mijn man, schoonpapa en ik genieten daar erg van. En nonno is ook een hele goede babysit en speelvogel, dat hebben de kindjes nodig !

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles ! In de positieve zin. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik ook wel regelmatig eens grommel in mezelf of hardop over hoeveel werk ik eigenlijk wel heb. Of hoe ik graag eens op mijn gemak naar het toilet zou gaan 🙂 Of uitslapen, kennen jullie dat ? Nee, ik ook niet, haha ! Maar ondanks die onbenullige kleinigheden, hebben onze kinderen ons een doel gegeven in het leven. Ik ben dan ook erg trots op hun alledrie !

mama

Mijn hart smelt als ik …

Zie hoeveel mijn man van zijn kindjes houdt. Hij kan ze zo erg aan het lachen maken ! Ook de lachjes op hun gezicht en de dingen die ze zeggen kunnen mijn hart echt laten smelten. Mijn jongste zei vandaag nog tegen zijn papa :,, Jij mag mama geen kusjes geven, dat is mijn mama, ik mag alleen maar kusjes geven.” SMELT

Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Overal een beetje… Maar ik vind H&M het leukst. De prijzen zijn prima en de kwaliteit is goed. Ook bij Orchestra, C&A en Zara kan ik wel altijd scoren. Qua sneakers is het sowieso altijd Nike !

img_1060
Nike Huarache Run KIDS

Voila, dat waren alle vragen !

Ik tag op mijn beurt :

 

Hopelijk vonden jullie het leuk !

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.