mama van drie uit limburg MAasmechelen

Mama, ik wil niet dat je doodgaat!

Inderdaad, daar kreeg ik het ook even koud van. Mijn zoontje van 5 is een erg gevoelig kereltje. Toen ik de jongens op woensdagavond in bad deed, kwam het onderwerp “dood” ter sprake.

Ik droogde mijn oudste zoontje af en hij omhelsde me heel stevig en zei “mama ik wil niet dat jij doodgaat” zomaar, uit het niets. Waarop ik antwoordde “maar schatje, mama gaat toch helemaal niet dood”. Hij keek me bedroeft aan en zei “Als je doodgaat, dan ga ik je heel erg missen en dat wil ik niet, je mag niet doodgaan”. Ik weet dat ik ooit doodga, maar ik mag wel een klein beetje liegen tegen dit kleine mannetje, toch? “Nee jongen, mama gaat niet dood, mama blijft bij jou”. Ook mijn jongste zoontje begon er toen over. Volgens mijn oudste zoontje zijn er veel stoute mensen die me pijn zouden kunnen doen. Ze maken alles kapot.

Volgens mijn jongste zoontje is er iemand met rode ogen en een zwaard… Ik liet ze uitgebreid vertellen en luisterde met volle aandacht. Ik stelde ze dan gerust en zei dat we er niet meer aan gingen denken. “Niemand gaat dood schatjes, we gaan nu aan blije dingen denken”.

LEES OOK: SmoeltjesSchrift: laat je kind de dag afsluiten met een glimlach!

Ik heb geen idee hoe hij eraan komt, maar wel een vermoeden dat het bezoekje aan het woon-zorgcentrum met de juf er iets mee te maken heeft. Mijn zoontje zei toen al “Mama, mijn juf zegt dat sommige oma’s heel ver weg zijn”. Ik ben het helemaal vergeten te vragen aan zijn juf. Zelf was ik wat overdonderd dat mijn zoontje erover begon. Hij is zo klein en moet nog helemaal niet bezig zijn met dit soort dingen. Ik vond het wel belangrijk dat hij erover kon vertellen en dat hij ook gerust gesteld werd. Zulke gesprekken zetten je wel even aan het denken.

Mijn grootste wens is dan ook dat ik en mijn gezin nog lang en gelukkig samen mogen zijn!

Ben jij iemand verloren in je omgeving en wil je het op een juiste manier aan je kind overbrengen? Ik raad je aan om even te gaan kijken op de site van Kind&Gezin.

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Tag @LIEVELYNE zeker als je geïnspireerd werd door één(of meerdere) blogs op deze website. We zien het graag voorbijkomen!

*Sommige blogs bevatten affiliate links, per klik ontvang ik een kleine commissie. Voor jou zitten er GEEN extra kosten aan verbonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.