2 weken Oh my fitness, hoe gaat het ?

De eerste 2 weken van het 8 wekenplan zijn om. Ik heb het tegenwoordig erg druk, maar maakte een afspraak met mezelf om echt min. 3 keer per week een workout te doen en ook goed op mijn voeding te letten ! Ik volg dus niet letterlijk haar voedingsplan per dag, maar haal er wel veel inspiratie uit. Ik eet ook geen vlees, hiervoor moet ik dus alternatieven zoeken.

Hoe verliep de eerste week ?

Ik begon de week voor de start al met een goede voorbereiding. Dit is voor mij wel erg belangrijk. Ik kocht dus alle ingrediënten voor een gezonde maaltijd, tussendoortjes en lunch. Zondagavond zette ik ook alles klaar voor de dag erna. Citroenen persen, soep maken, eieren koken,…

Op maandag nadat de kindjes op school waren en net voor mijn shift, begon ik meteen met mijn eerste training. Squats, Lunges, Mountain Climbers,… Diesnda spaarde me niet 🙂 En als je na ronde 1 dacht “yesss ik heb het gehaald, het zit erop” nope, guess again ! Elke training duurt 3 rondes !! In mijn hoofd had ik allerlei excuses: ” het is te warm, mijn schoen zit niet goed, ik heb dorst,…” maar toch gaf ik er niet aan toe en ging door. Sommige herhalingen moest ik wel halveren, omdat het gewoon teveel was voor mij op dit moment. Dag 1 heeft bijvoorbeeld 150 squats, Wow best heavy voor een eerste training.

De volgende trainingen waren voor mij normaal woensdag en vrijdag, altijd een dag ertussen en zondag is rustdag. Op dinsdag werd ik wakker en ALLES deed pijn. Gelukkig geen training op dinsdag. Toen kwam woensdag… Ik werd wakker en voelde me erg slecht, een gevoel van griep : overal spierpijn, moe, hoofdpijn, misselijk,… Ik kon amper stappen, mijn benen deden zo erg pijn. Ik heb in het verleden intensief getraind en vaker spierpijn gehad, maar zoals toen, never ! Ik vermeed dus ook de trappen en het toilet. Ik bleef in beweging en ging niet zitten want anders kwam ik niet meer recht. Met wat rust en een Dafalgan, voelde ik me donderdag weer beter. Ik deed flink mijn 2e training, deze paste ik wel een beetje aan. Ik trainde meer mijn armen en liet mijn benen een beetje minder werken.

Gelukkig ben ik niet alleen. Via de hashtag #ohmyfitness kwam ik anderen tegen die ook het programma volgen. Leuk en motiverend !

samenvatting van week 1 :

blog

Hoe verliep week 2 ?

Week 2 ging een stuk vlotter. De trainingen gingen beter en ook met de voeding gaat het goed. Ik neem geen koekje meer bij mijn koffie en zorg dat ik elke dag mijn ontbijt eet en een tussendoortje voor de lunch. Op mijn werkdagen gaat het iets minder strikt omdat ik maar 15min pauze heb op een hele dag waardoor ik niet tussendoor kan eten. Water drinken doe ik nu ook consequent. Ik vul gewoon een grote fles en neem deze overal mee. ‘S avonds aan de tv neem ik meestal een kop groene thee, dit is gezond en neemt ook het hongergevoel weg.

Wat zegt de weegschaal na 2 weken ?

Jammer genoeg niet veel goeds 🙂 Ik kijk niet naar kilo’s om eerlijk te zijn, mijn spiegel en kleding zijn mijn motivatie. Ik heb wel een weegschaal waar je het vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, visceraal vet, metabolisme en metabolische leeftijd mee kan berekenen. Helaas na 2 weken veranderde er niet veel in deze cijfers. Best logisch ook, ik deed 1,5 jaar geen intensieve training meer. Er is 300 gram af, mijn vochtgehalte is omhoog en ook mijn verbranding is beter. Ik voel me minder moe dus dat is zeker een pluspunt !

Ik nam ook mijn maten, maar dit doe ik pas opnieuw na 4 weken. Duimen omhoog dus !

Op naar week 3 !

Doe jij het programma van Diesna Loomans ook ? Hoe zijn jouw ervaringen ?

Liefs E.

  • Volg mij op Instagram , daar post ik regelmatig een foto over mijn #ohmyfitness avontuur 😉
  • Like mij op Facebook, dat vind ik pas lief !
  • Voeg mij toe op Pinterest
  • Volg me al op Bloglovin’ 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.