Woensdagnamiddag : pannenkoeken, Mine craft en klusjes !

Om iets na 12 haal ik de kindjes op van school. Ze zijn uitgehongerd ! De middelste vraagt me heel triestig : “mama wanneer maak je nog eens lekkere pannenkoeken?” waarop ik blij kan antwoorden : “Aaah maar schatje, seffens als we thuiskomen!”

 

Thuis gaan de jasjes aan het haakje, schoentjes op de plaats en boekentasjes worden meteen leeggemaakt. Ik start meteen met het bakken van de pannenkoeken. Het beslag staat al klaar, ik weet hoe hectisch het kan worden als ze hongerig zijn 😉

img_81771

Na enkele minuutjes staan er heerlijke pannenkoeken op tafel, smullen maar ! Een beetje sneeuw erop en dan wachten op de goedkeuring. Yess, alle duimpjes gaan even later omhoog ! Goed gedaan mama.

Ondertussen teken ik even wat we vandaag gaan doen. Ik zag dit voorbij komen bij de  Bellinga’s en wou het ook eens proberen. Als het effect goed is, maak ik er hoogstwaarschijnlijk een gelamineerde versie van 🙂

img_8196

Na het eten krijgen de kindjes elk een klusje. De oudste gaat eventjes rond met de stofzuiger. De middelste vindt het geweldig om de vaatwasser uit te laden en de kleinste mag met de swiffer stoffer en een vochtige doek op stap. Ondertussen eet ik even zelf een kleine maaltijd.

Als ik klaar ben met eten en afruimen, is er tijd om iets leuks te doen. Mine Craft mannetjes knutselen ! Dit kregen ze van Sinterklaas, maar ze kunnen dit niet alleen. Vandaar dat ik me er eventjes bijzet om ze op weg te helpen. De jongste wilt zijn blokjes liever op een blad plakken, prima.

Eerst moeten er doosjes gevouwen worden, dit vond ik zelfs lastig om te doen. Ik heb er het geduld niet voor en de lijmstick zorgde niet voor het gewenste effect. Dan maar met een plakbandje alles bij elkaar houden.

Als de vier doosjes klaar zijn, kunnen ze beginnen met de blokjes op de juiste manier te plakken. Ik laat ze zien hoe het moet en sluip dan achter de strijkplank. Even een kleine himalaya wegstrijken ! Af en toe wordt er eventjes geroepen om hulp en zet ik ze terug op weg. Het is best wat werk en vergt toch teveel concentratie. Na het hoofdje geven ze het dan ook op en trekken naar de speelkamer.

Na wat spelen wordt er opgeruimd en dan gaan we opnieuw aan tafel voor een vieruurtje. Omdat het fruitdag was op school en ze flink gewerkt hebben vanmiddag, mochten ze allemaal een koek of wafeltje met een beker water. Er wordt gelachen en verteld en dan is het tijd om  zus naar de basketbaltraining te brengen (dit was ik vergeten in de planning te tekenen, oops)

Als zus naar de training is ruimen de jongens hun rommeltjes op en mogen ze even op de tablet spelen. Ook papa is ondertussen thuis. Nu wachten tot zus klaar is met basketten en dan kunnen we lekker eten.

Na het eten gaan de pyjama’s aan en dan lekker naar bedje toe.

Hoe verloopt jouw woensdag ?

Liefs E.

 

 

2 reacties op “Woensdagnamiddag : pannenkoeken, Mine craft en klusjes !”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.