leuke activiteit met kinderen: Orbeez

Met deze Orbeez gaan je kinderen super graag in bad!

Op youtube zag ik deze ORBEEZ voorbijkomen en wist meteen dat mijn kindjes dit ook héél leuk zouden vinden. Ik bestelde meteen een grote pot vol met deze kleine bolletjes! Vergis je dus niet als ze aankomen, je denkt dan vast huh? Zo klein? Maar geloof me, het wordt leuk!

Wat zijn Orbeez?

Orbeez, waterparels of water beads zijn kleine gekleurde waterabsorberende bolletjes. De bolletjes leg je in water, ze nemen het water op en een paar minuten laten zijn ze een heel stuk groter en doorzichtig. Ze worden wel 100 keer hun gewicht om precies te zijn 🙂

Ik deed ze in bad bij de kindjes, ze waren dolenthousiast!

Orbiez, tof voor in bad

Kindvriendelijke wandelingen en tips in Limburg met GRATIS zoektocht!

Je ziet op de foto een duidelijk verschil. De eerste lading waren een stuk groter dan de lading die ik achteraf toevoegde omdat ik dacht dat het te weinig was. Uiteindelijk toen ze gegroeid waren, zat het bad helemaal vol. De kindjes vonden het heel prettig om ze op te scheppen met een bekertje. Wat ze heel erg leuk vonden was dat de doorzichtige bolletjes verdwenen in water. Ze werden onzichtbaar 🙂 

Deze waterparels, zijn een ideale manier om je kinderen te stimuleren. Leer ze kleuren herkennen en scheiden en test hun fijne motoriek.  Je kunt ze bijvoorbeeld ook in een ballon stoppen, zo heb je meteen een ideale stressballon om in te knijpen. 

Tof extraatjes: Na het spelen in bad kun je ze gewoon opscheppen en bij je planten doen. De Orbeez zijn biologisch afbreekbaar en zorgen ook nog eens voor de vochthuishouding in je planten. Ook zijn ze herbruikbaar, gewoon even water bijgieten en ze groeien terug. 

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

 

 

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.