Kledingkast opruimen – Marie Kondo

Het is zover, tijd om alle excuses opzij te schuiven en gewoon die ellendig volle kledingkast op te ruimen ! Ik deed dit in de zomer al toen alles plaats moest maken voor de winterkledij. Alleen wil ik nu ook alle kledinghangers sorteren, alles moet fatsoenlijk uitgesorteerd en op identieke hangers. This is going to be a long day

Op onze slaapkamer staat een witte Pax kledingkast van Ikea. Deze kochten we jaren terug toen we net gingen samenwonen. Een aanrader, je kan altijd uitbreiden of de indeling veranderen. Dat deed ik deze keer ook. De kleding nam ik eruit en dan veranderde ik de planken van positie.

Volgens Marie Kondo (ik kreeg haar boek cadeau met kerst) moet je elk artikel vastnemen en jezelf de vraag stellen “word ik hier gelukkig van”. Dus daar ging ik.. Of ik er nu echt gelukkig van word weet ik niet, wat ik wel weet is dat ik niets kan weggooien, ik was volgens mij een hamster in mijn vorige leven 🙂

img_7962-001

Alle hemden gingen naar de linkerkant op hangers. Ik kocht er bij Action met velvet, deze kosten 2,49€ en zijn heel dun waardoor ze weinig plaats innemen. Helaas zijn ze er niet altijd dus kocht ik andere keren gewone zwarte kunststoffen. Deze kunststoffen hangers gebruikte ik dus aan de linkerkant. Onder de legplank zijn 3 uitschuifbare manden. De onderste vulde ik met werkkledij, de middelste met broeken en de bovenste met truien en makkelijk vouwbare truitjes. De manden kregen een label zodat ook manlief weet waar alles hoort. Voorlopig plaatste ik op de plank een juwelen display en wat decoratie. Ik wil graag de uitschuifbare juwelenlade gaan halen, maar dat is voor een volgende trip naar Ikea.

Kleding die niet meer past deed ik in vacuümzakken en plaatste ik even apart. Kleding die te groot is (vooral kleding die ik droeg in de periode na de bevalling) ging zonder excuus de vuilzak in!

img_7996

Al mijn zomerspullen en zomerkledij verdwenen in grote plastieken bakken en stapelde ik naast de kast. Natuurlijk zijn de bakken voorzien van een gelamineerd label “ZOMER” en in de winter draai ik het dan gewoon om.

img_8025

Dan was mijn man zijn kant aan de beurt. Ai ai ai… Ik had er weinig zin in want hij kan er wat van. Mijn man houdt van grabbelen. En gestreken of niet als hij het onderste shirt wil dan trekt hij dat er ook gewoon uit en laat de toren omvallen. Dus.. Ik haalde ook daar alles eruit en begon met sorteren. Twee legplanken haalde ik eruit en de andere veranderde ik van positie zodat ik er een hangelement in kon schroeven.

Jassen en dikkere vesten gingen naar het midden, daar hangen ook mijn dikke vesten, blazers en lange jurken. In het midden gebruikte ik velvet hangers voor jurkjes aangezien ze er dan niet afglijden. Voor de blazers en vesten gebruikte ik zwaardere houten hangers van Ikea. En je kan het zien aan de lege hangers op de foto, er werd veel weggedaan !

img_8023

Rechts hangen nu al zijn vesten en truien met bijpassende broek samen. hemden en jeansbroeken hangen uiterst links. Op de plank erboven een mand met zijn zomerkledij (ja ik had twee bakken nodig en hij komt toe met een mand, oops). Op de plank eronder liggen twee stapels t-shirts en een stapel truien en daaronder drie uitschuifbare manden. In de onderste werkkledij, in het midden sportkledij en vanboven Nike broeken en truien.

img_8022

In totaal haalde ik 2 vuilzakken eruit voor naar de kledingcontainer, een grote Actionzak om te doneren en een grote zak met kledinghangers die niet passen bij de rest 😉

img_8030

MAAR.. Helaas staan er in onze kamer ook nog twee ladekasten. En bijna alles erin is van mij. Shame shame... Maar de avond is gevallen en dus zal het voor een volgende keer zijn !

 

Hoe ziet jullie kledingkast eruit, netjes of blijven de deuren beter gesloten voor publiek 🙂

Laat het weten bij de comments !

Liefs E.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.