Met deze handige tip hoef je nooit meer ijs van je ruiten te krabben!

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAT ?! Juist, ik ga jullie een kleine tip geven om zelf een DIY ontdooispray te maken.

Hoe vervelend is het om ’s morgen in alle haast naar buiten te rennen met de kinderen om dan vast te stellen dat het gevroren heeft ? Damn.. Ruit bevroren en je hebt zo een haast ! En meestal als je dan toch op zoek gaat naar een ontdooispray in de winkelrekken, blijkt deze uitverkocht te zijn. Story of my life !

Ik trok dus naar het kruidvat en de Action voor wat spulletjes :

  • Een setje reisflesjes ( een lege plantenspuit kan ook, of waarom herbruik je je lege Instanet fles niet ?)
  • Pure alcohol
  • gedestilleerd water
  • Dreft (optie)

Vul je fles met 2/3 gedestilleerd water & 1/3 alcohol. Als je wil kan er een drupje dreft in (dit verlaagd het vriespunt van water). Even rustig de fles een paar keer ondersteboven draaien en voila, je spray is klaar !

NEEEEE, dit moet je nooit doen :

!Gebruik nooit warm of koud water om je ruit ijsvrij te maken! Je ruit kan barsten. Ook kan het water snel terug bevriezen en op die manier sta je geen stap verder.

Veel succes met deze DIY.

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op Instagram als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

ijskrabber luipaard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.