Favoriete apps van de kinderen

Ik was eerst helemaal geen voorstander van kinderen te laten werken met een smartphone of tablet. Wij als kinderen konden ons perfect vermaken door te spelen met de simpelste dingen ! We bleven buiten spelen tot we echt naar binnen werden geroepen door onze ouders. Wat een geweldige tijd !

Soit.. Het is onvermijdelijk dat kinderen van deze tijd in aanraking komen met tablets of smartphones. En geef toe, hoe gemakkelijk is het om ze een tablet in de handen te duwen zodat ze eventjes stil zijn ?

De kinderen weten hier wel dat ze niet de hele dag mogen tokkelen op de tablet. Na het eten wordt er opgeruimd, doen we de pyjama aan en zetten ze zich in de zetel met hun tokkelapparaatje. De oudste kreeg een Samsung tablet toen ze haar eerste communie deed. De jongens spelen met een oude Iphone en Ipod.

Hier zijn hun favorieten :

1.YOUTUBE

Alle drie kunnen ze gefascineerd kijken naar de filmpjes op Youtube. Speelgoed reviews, speelgoed unboxings, kinderen die spelen met Lego of Playmobil, Lego filmpjes of gewoon tekenfilms zoals Mr Bean, Donald Duck,…

De oudste maakt zelf ook vaak video’s. Dit doet ze met haar tablet. Ze toont dan haar speelgoed en geeft er uitleg bij. Een tijd geleden vroeg ze me ook om het op Youtube te zetten, bekijk het hier ).Grappig en schattig om te zien, vooral omdat haar vijfjarig broertje haar sinds kort nadoet 🙂

2.SIMS FREEPLAY

Vooral dan de oudste, zij is acht en weet al goed hoe het werkt. Ze houdt ervan om huizen in te richten.

3.MINECRAFT

Dit is ook voor de oudste. Ze ontdekte deze app pas via een neefje.

Minecraft is niet zomaar een app of game, het stimuleert creativiteit. Kinderen kunnen graven of bouwen in het spel, en op zoek gaan naar belangrijke grondstoffen.

Die grondstoffen kunnen gebruikt worden om nieuwe gebouwen te maken. Minecraft heeft geen regels: de speler heeft volledige vrijheid. De wereld van Minecraft is vrijwel eindeloos: terwijl je rondloopt in de wereld worden nieuwe stukken terrein ontwikkelt.

4.TEMPLE RUN 2

Ook dit speelt vooral de oudste graag en ze is er nog goed in ook ! Je mannetje rent het hele spel eigenlijk gewoon en jij moet zorgen dat hij niet dood blijft. Dit doe je door op tijd te springen, sliden en draaien.

5.FRUIT NINJA

Ik denk dat iedereen hier wel verslaafd aan kan geraken. Ik speelde het zelf altijd tijdens de pauze op het werk. Er valt fruit uit de lucht en jij moet het zo snel mogelijk allemaal in stukken snijden. Mis je er eentje of raak je de bom dan gaan er levens weg en is de ronde snel afgelopen. Ook een favoriet bij de jongens (4 en 5 jaar).

6.TALKING TOM

Deze kat is hilarisch. Je adopteert hem als kitten en helpt hem opgroeien door hem te verzorgen. Je kan hem verkleden en zijn huis decoreren, dat vindt hij leuk ! Er zijn ook minigames en je kan met hem praten enz.

7. LEGO

Er zijn verschillende soorten van Lego en ik kan ze echt aanraden voor jong en ouder. Mijn dochtertje van 8 vindt het ook nog steeds een leuk spelletje. Het fijne hieraan is dat je niet moet betalen en er toch nieuwe levels blijven bijkomen!

8.COLOR SWITCH

Op dit moment de TOP favoriet van mijn dochter (en haar papa!). Eerst speelde zij het, maar al snel kreeg ze concurrentie van papa. Nu is het een strijd voor de hoogste score 🙂 Ikzelf bak er niks van..

Tik de bal zorgvuldig door elk obstakel en je bal verandert van kleur met sommige power-ups.Je moet het kleurenpatroon op elk obstakel volgen om erover heen te gaan!Let op dat je niet door de verkeerde kleur gaat want dan moet je opnieuw beginnen.

9.BABYBUS GAMES

Dit is een kleine panda en er zijn verschillende soorten die je kan downloaden. De favoriet van mijn vijfjarig zoontje is “Toilet Training – Baby’s Potty”. Eigenlijk is deze app bedoelt om kindjes zindelijk te leren worden. Ze zien in het spelletje verschillende situaties en leren daaruit hoe het moet. Mijn zoontje vindt het gewoon grappig 🙂

10.TALKING TOM GOLD RUN

In dit spel gaat Tom de kat achter een dief aan. deze draagt een zak vol met goud. Wanneer Tom een goudstaaf te pakken krijgt wordt hij heel blij. Hiermee kan je spullen kopen om zijn huis mooier te maken en daar wordt Tom dan ook weer gelukkig van.

11.CRAZY DENTIST

Niemand gaat graag naar de tandarts ! In dit spel, ben jij de tandarts. Er zijn allerlei patiënten en jij moet ze helpen met hun problemen.

Welke app spelen jullie kindjes ?

Liefs E.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.