klei maken met slechts 2 ingrediënten, fun of fail

Recept om zelf klei te maken met slechts 2 ingrediënten | Fail or fun? Ik test het uit!

Op Pinterest zag ik een recept voor  “silly putty”, een soort kleiachtig deeg voor urenlang speelplezier. WOW, dat moeten we proberen! Ik test het voor jullie uit, klei maken met 2 ingrediënten is dat FAIL OR FUN?

img_2304

Wat heb je nodig om deze klei te maken:

  • 1/4 kop Dreft
  • 1/2 kop Maïszetmeel
  • Een kom om te mengen
  • Een lepel of vork om te roeren


Zo maakte ik het:

Kijk je liever een filmpje? Klik dan hier voor Youtube beelden.

Eerst even alles afmeten. Een deel van het maïszetmeel deed ik in de kom. Dan deed ik er een geutje Dreft bij en begon te roeren. Het mengsel werd erg brokkelig en droog, na wat doorroeren werd het een soort papje. Dan de rest van het maïszetmeel erbij en ben daarna gaan mengen met mijn handen, dat ging al beter.

Uiteindelijk kreeg ik een hele zachte bol klei. Je kon er perfect in kneden, alleen merkte ik wel dat het iets te droog was. Het brokkelde snel af. Naar mijn gevoel iets teveel maïszetmeel.

Lees ook: Hoe zelfredzaam zijn onze kindjes + tips om ze zelfstandiger te maken

De kindjes vonden het een interessant ding. Echt mee spelen ging niet zo goed. Het deeg was niet echt elastisch  en kruimelde nogal.

Of ik het zou aanraden?

Ik denk dat het leuk is als je er meer Dreft bij doet zodat het niet zo droog is. Als je geen klei in huis hebt, kan je dit wel even snel maken als alternatief. Het zit dus tussen een FAIL en FUN.

Heb jij dit recept al eens geprobeerd? Misschien deed ik het niet juist? Of heb je een ander leuk receptje om klei te maken, deel het zeker dan test ik het graag uit.

Laat het weten bij de comments!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.