Proteïne Skyrcake (guiltfree)

Ik had opeens mega veel zin in cheesecake. Ik at met nieuwjaar de Skyrtaart die mijn vriendinnetje maakte en was grote fan. Nooit eerder maakte ik ook maar enige variant van cheesecake, ik moest dus even zoeken op Google hoe je het maakt. Ik selecteerde enkele recepten op het internet en gaf er dan mijn eigen draai aan. Er zijn vele variaties te vinden, ik maakte er eentje zonder suiker en boter. Omdat we in lockdown zitten, had ik helaas net nu geen room in huis. Als je die wel hebt, kun je iets minder gelatine gebruiken.

Dit heb je nodig

  • 60g havermout
  • 8 dadels
  • 50ml amandelmelk
  • Verse honing
  • 3 eieren
  • Handje amandelnoten
  • 1 pot Skyr
  • 8 gelatine blaadjes
  • 40g Proteïne poeder(ik gebruikte vanille)
  • Vanille extract

Gezonde Skyrtaart cheesecake - Zonder suiker zonder boter

Zo maak je het

Verwarm alvast je oven voor op 180°C

We starten met het maken van de bodem. Doe de havermout in een blender en maal het fijn. Giet in een kom en zet even apart, zodat je de dadels kan fijnmalen met de amandelmelk. Voeg het dadelmengsel, 1 ei en een lepel honing toe aan de havermout en meng onder elkaar. Als het goed is, heb je nu een redelijk vast soort deeg. Dit doe je in een springvorm bedekt met bakpapier. Strijk het mooi gelijk en zet dan ongeveer 30 minuten in de oven.

Vervolgens leg je de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een kommetje met water. Ondertussen doe je de Skyr in een kom en meng je er 2 eieren, proteïnepoeder en vanille extract onder. Voor mij was dit zoet genoeg, mocht je het zoeter willen kun je er nog een lepel honing onder doen. Als je room hebt, klop je deze op en voeg je het ook toe aan dit mengsel.

In een pannetje warm je een beetje water op(hoeft niet te koken). Gebruik niet teveel want dit zal je mengsel veel te lopend maken! Knijpt de gelatine blaadjes uit en laat ze oplossen in het hete water. Blijf roeren, zodat er geen klonters ontstaan. Laat even afkoelen en voeg dan een beetje van het Skyr mengsel toe aan je gelatine. Roer even door en voeg dit dan toe aan de rest van het Skyr mengsel.

Haal de bodem uit de oven en laat het afkoelen voordat je de Skyr erover giet. Als laatste stap kun je nog fruit toevoegen of een laagje coulis van rode vruchten. Zet het dan minimum 2 uren in de koelkast, zodat het kan opstijven.

Smakelijk!

……………………………………

Mocht je dit (of een ander) receptje uitproberen, tag me dan zeker op Sociale media. Ik zie jullie creaties graag voorbij komen!

Volg jij ons al op Facebook & Instagram?