DIY panda taart + recept banketbakkersroom en botercrème van witte chocolade

Belofte maakt schuld! Op Instagram kreeg ik zoveel lieve reacties en privé berichtjes over de taart die ik voor de middelste zijn verjaardag maakte. Ik haal mijn inspiratie altijd van Pinterest en liet ook deze keer mijn zoontje het ontwerp kiezen. Het bakken vind ik geweldig, zeker omdat je dan als eerste mag proeven 😉 Grapje. Op de afwerking moet ik nog wat oefenen, ik heb er te weinig geduld voor. De smaak zat in ieder geval prima, alleen maar lof van de proevers. Dus vandaag deel ik mijn recept met jullie! Het recept van het biscuit blijft altijd hetzelfde en lees je hier.

Ik ging stap voor stap te werk zodat ik mijn beperkte tijd optimaal kon benutten. In het maken van een volledige taart kruipt toch heel wat tijd.

Banketbakkersroom

Dit is waar ik mee begon aangezien deze nog de koeling in moest voordat je er de taart mee kan besmeren. Het recept komt van een echte banket bakker, de hoeveelheden deelde ik dan wel even aangezien ik veel minder nodig had dan het originele recept.

Banketbakkersroom recept - LIEVELYNE

Dit heb je nodig :

  • 1 liter melk
  • 100g Maïzena
  • 200g suiker
  • 40g dooier
  • Vanillestokje of aroma

Breng 950ml melk aan de kook met 100g suiker en een vanillestokje tot net aan het kookpunt(schuim aan de rand). In een kom meng je de dooiers met de maïzena, 100g suiker en de overige 50ml melk tot een papje. Voeg een beetje van de warme melk toe aan het dooiermengsel zodat dit kan wennen aan de temperatuur en voeg dan het mengsel volledig toe aan de hete melk. Zachtjes blijven roeren en je zult merken dat het al snel zal gaan opstijven. Lepel de banketbakkersroom om in een grote kom en zet in de koelkast.

Heerlijke banketbakkersroom - LIEVELYNE

Vervolgens maakte ik de biscuit en terwijl deze dan in de oven stond, maakte ik de botercrème. Hiervoor liet ik de boter voor lange tijd op kamertemperatuur staan. De boter die je dus gaat gebruiken dien je niet in de koelkast te zetten.

Botercrème

Heerlijke botercrème van witte chocolade - LIEVELYNE

  • 250g ongezouten roomboter
  • 100g poedersuiker
  • 100g witte chocolade
  • 100ml room
  • Kleurstof (optie)

botercrème met witte chocolade - LIEVELYNE

Klop de boter zacht gedurende 5 minuten. Ondertussen zet je de room eventjes in de micro, dit hoeft niet te warm maar net genoeg om de chocolade te doen smelten. Giet vervolgens de warme room over de stukken chocolade en blijf roeren tot je een gladde massa krijgt zonder stukjes. Laat het afkoelen en ga ondertussen verder met de boter. Voeg lepel per lepel de poedersuiker toe aan de boter en laat nog even doorkloppen. Als laatste stap voeg je de afgekoelde chocolade toe. Ook dit zet je even in de koeling.

Botercrème heerlijk recept - LIEVELYNE

Taart

Taartbiscuit gevuld met banketbakkersroom - LIEVELYNE

Snij de afgekoelde biscuit doormidden met een groot en scherp mes. Zelf gebruikte ik hiervoor een taartsnijder om iets rechter te kunnen werken. Eenmaal doorgesneden liet ik het biscuit verder afkoelen zodat de vulling niet zou smelten na het aanbrengen.

Vanille biscuit - LIEVELYNE

De banketbakkersroom moet je voor gebruik nog even goed doorkloppen zodat er geen stukjes inzitten. Daarna voegde ik er nog verse aardbeien aan toe en besmeerde ik alle lagen hiermee. Dit deed ik zo recht mogelijk zodat de taart naderhand mooi recht is bij het stapelen.

Taartbiscuit gevuld met banketbakkersroom en aardbei - LIEVELYNE

Afwerken deed ik met de botercrème, eerst een dunnere laag, even in de koelkast laten en vervolgens nog een tweede laag. Voordat de tweede laag in de koelkast ging voegde ik aan de zijkant nog wat ijskoekjes toe, dit lijkt op Bamboe en paste in het thema van de Panda.

Taart afsmeren met botercrème - LIEVELYNE

Taart met botercrème van witte chocolade - LIEVELYNE

De taart werkte ik af met oogjes, een mond en een paar oren die ik uit suikerpasta sneed.

Panda gezicht uit suikerpasta gesneden - LIEVELYNE

En klaar is je taart, vanaf dan is het wachten op de gasten en smullen maar!

……………………………….

Mocht je dit recept uitproberen, tag me dan zeker!

Volg jij Lievelyne al op Facebook & Instagram ?

Vind je een artikel leuk? Deel het gerust op social media, zo kunnen anderen ook gezellig meelezen!