Gezonde snack op basis van kikkererwten

Wil jij graag eens knabbelen op iets verantwoord? Dan zijn deze krokante kikkererwten vast iets voor jou. Ik probeerde het eerder al eens, maar toen waren ze niet zo krokant. De truc is om de velletjes van de kikkererwten te verwijderen. Een prima bezigheid voor de zondagochtend, toch?

Ik nam 2 kleine blikjes kikkererwten die ik in een zeef even omspoelde en liet uitlekken.

Op een vel keukenrol liet ik ze opdrogen ondertussen dat ik erover rolde met mijn hand. Zo komen de velletjes los en kan je ze makkelijker verwijderen.

Het vraagt wat geduld, maar na wat doorzetten was dit het resultaat.

Dan deed ik er een beetje olijfolie over en wat wokkruiden. Even goed omroeren en dan over een bakpapier goed verdelen.

De oven had ik al laten voorverwarmen op 180 graden. Vervolgens konden de kikkererwten gaan bakken in de oven. Dit mag lang genoeg tot ze redelijk donker zijn.

Zelf haalde ik ze iets vroeger uit de oven, maar ze werden goedgekeurd door mijn man. Een hevige kikkererwten fan.

Je kan ze kruiden naar wens, zoet, zout, zuur,… Aan jou de keuze.

 

Smakelijk !

………………………….

Q: Maakte jij ze al eens? Hoe eet jij ze het liefst?

Taggen mag ook altijd als jij dit of een ander recept probeert. Ik zie graag het resultaat !