Traktatie op school + recept heerlijke vanille cupcakes

[:en]Het einde van het schooljaar is bijna in zicht en dat wil ook zeggen de onze kinderen bijna jarig zijn. Ze trakteren dan graag hun vriendjes op school dus ook dit jaar sloeg ik weer vroeg aan het bakken ! Vorig jaar maakte ik taarten, dit jaar gaan we voor cupcakes.

Recept voor 12 personen

(Zelf verdubbelde ik de hoeveelheden aangezien er 21 klasgenootjes zijn)

125g zelfrijzende bloem
125g suiker
1/4 theelepel Bicarbonaat
125g boter (zacht, op kamertemperatuur)
2 grote eieren
1,5 soeplepel melk
vanille extract

benodigdheden heerlijke en makkelijke vanille cupcakes

Als je een keukenrobot hebt, is het natuurlijk geen moeite. Alles om de beurt toevoegen in de kom en mixen maar.

Stap voor stap

Je begint best eerst met het klaarzetten en afwegen van je ingrediënten. De boter kan je beter de dag ervoor al op kamertemperatuur zetten.

De oven verwarm je ook al even voor op 180 graden.

Zeef de bloem in de mixkom en voeg de Bicarbonaat toe. Doe de suiker erbij, de eieren en ook de boter.

Zet de mixer op een lage stand zodat je bloem niet alle kanten uitvliegt! Op mijn kom zit een deksel, maar als je met de hand mixt moet je dus even opletten.
Vervolgens kan je de mixer op een hogere stand zetten en even een halve minuut goed laten doormixen. Als je beslag mooi glad is kan je stoppen.

vanille cupcake beslag

Het verdelen van het beslag gaat makkelijker met 2 soeplepels. Met eentje schep je het beslag op en met de andere lepel druk je het beslag in het cupcake vormpje.

Zet de cupcakes in de oven. 20 á 25 minuutjes op 180 graden. Laat ze mooi lichtbruin worden en prik er eventjes in om te zien of ze gaar zijn.

cupcakes in de oven

Eenmaal uit de oven liet ik ze even afkoelen en dan ging ik aan de slag met versieren. Hiervoor maakte ik botercrème en gebruikte Smarties. Zoonlief mocht de kleur van de botercrème kiezen. Het recept hiervan deel ik in een volgende blog, anders wordt het een beetje te lang 🙂

Lekkere botercreme (CupcakeJemma)

Met een spuitzak verdeelde ik de botercrème over alle cupcakes. Voor een eerste keer vond in dit best goed gelukt. Bedankt CupcakeJemma voor de tips!

Botercreme met spuitzak - Cupcake Jemma

Mijn zoontje zorgde voor de afwerking, elke cupcake kreeg 4 Smarties erop van hem. “Geen 5 mama, 4!” Als laatste nog een springbal erop en de traktatie is klaar!

Cupcake traktatie school met springbal en Smarties

……………………………………………………………………………………

Q: Wat trakteerde jouw kindje op school dit jaar ?

Als je het recept gebruikt of de tips in deze en andere blogs, gebruik dan #Lievelyne zodat ik jullie creaties kan bekijken. Dat vind ik leuk !

Taggen mag natuurlijk ook altijd !

 

 [:de]Het einde van het schooljaar is bijna in zicht en dat wil zeggen de onze kinderen bijna jarig zijn. Ze trakteren graag hun vriendjes op school dus ook dit jaar sloeg ik weer vroeg aan het bakken ! Vorig jaar maakte ik taarten, dit jaar gaan we voor cupcakes.

Recept voor 12 personen

(Zelf verdubbelde ik de hoeveelheden aangezien er 21 klasgenootjes zijn)

* 125g zelfrijzende bloed
* 125g suiker
* 1/4 theelepel Bicarbonaat
* 125g boter (zacht op kamertemperatuur)
* 2 grote eieren
* 1,5 soeplepel melk
* vanille extract

Als je een keukenrobot hebt, is het natuurlijk geen moeite. Alles om de beurt toevoegen in de kom en mixen maar.

Stap voor stap

Je begint natuurlijk eerst met het klaarzetten en afwegen van je ingrediënten. De boter zet je best de dag ervoor al op kamertemperatuur.

De oven verwarm je ook al even voor op 180 graden.

Zeef de bloem in de mixkom en voeg de Bicarbonaat toe. Doe de suiker erbij, de eieren en ook de boter.

Zet de mixer op een lage stand zodat je bloem niet alle kanten uitvliegt! Op mijn kom zit een deksel, maar als je met de hand mixt moet je dus even opletten.
Vervolgens kan je de mixer op een hogere stand zetten en even een halve minuut goed laten doormixen.

Het verdelen van het beslag gaat makkelijker met 2 soeplepels. Met eentje schep je het beslag op en met de andere lepel druk je het beslag in het cupcake vormpje.

Zet de cupcakes in de oven. 20 á 25 minuutjes op 180 graden. Laat ze mooi lichtbruin worden en prik er eventjes in om te zien of ze gaar zijn.

Eenmaal uit de over liet ik ze even afkoelen en dan ging ik aan de slag met versieren. Zoonlief mocht de kleur van de botercreme kiezen. Het recept hiervan deel ik in een volgende blog, anders wordt het een beetje te lang 🙂

[:]