Recept : vegetarische jachtschotel

Dit herfstweer vraag om een lekkere ovenschotel ! Hanneke maakte deze lekkere jachtschotel en vandaag deel ik haar recept !

Een jachtschotel is een ovengerecht bestaande uit (runds)vlees, uien, appels en een krokante aardappelpuree topping. Voor deze vegetarische versie heb ik vegetarisch gehakt gebruikt en wat extra groente in de vulling gedaan.

6 personen

Ingrediënten :

1 scheut olijfolie
175 gr vegetarisch gehakt
2 uien, fijngesneden
2 bleekselderijstengels, fijngesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes
50 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 kg aardappelen
100 ml melk, warm
40 gr roomboter
2 grote appels
1 snufje kaneelpoeder
50 gr paneermeel
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met een flinke klont boter en de warme melk fijn.
Bak ondertussen in een braadpan in de olie het gehakt goudbruin. Voeg de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken. Voeg dan de bleekselderij, wortel en kruidnagels en laurier toe en bak tot de groenten wat zachter worden. Breng het op smaak met peper en zout.
Schenk de bouillon erbij en roer even goed door en laat het ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur sudderen. Roer het regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
Was de appels en snijd ze in dunne plakken.
Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofmengsel met vocht in de schaal en bedek het met een laag aardappelpuree. Leg de appelplakken erop. Verdeel nog een paar kleine klontjes boter erover, bestrooi met de paneermeel en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Zet de schaal op tafel en aanvallen maar.

Meer recepten zoals deze vind je op de website van Hanneke de Jonge !

……………………………………………………………………………………………………..

Q. Wat is jouw favoriete herfstrecept ?

 

Leave a Reply