[:en]Couponing, hoeveel korting scoorde ik de eerste keer[:]

[:en]

Ik zag het vaker op tv, vrouwen en mannen die bonnen sparen en met een tactisch plan de winkel binnenstappen. Vervolgens staan ze aan de kassa met karren vol producten. Nadat de kassierster alles aangeslagen heeft, gaan de kortingsbonnen er nog af. Uiteindelijk wordt het bedrag gehalveerd, soms gelijk aan 0 en heel soms krijgen ze er zelfs geld voor terug!! Hoe bizar is dat ?!

Natuurlijk was dat in Amerika. Zoiets zou in België toch nooit kunnen, of wel?

Jawel hoor! Ik zag het gebeuren bij Soof, zij  shopt heel bewust en deelt tips op haar blog. Met haar tips ging ik zelf naar de Colruyt, mijn kortingsbonnen op zak en klantenkaart in de aanslag.

Hoe ik te werk ging

Van Zininmeer kreeg ik een boekje vol kortingsbonnen, elk jaar krijg je ze één keer. Er zitten altijd enkele gratis producten tussen en voor de rest mooie kortingen. Als je nog niet ingeschreven bent, doe dat dan zeker zodat je ze niet meer misloopt !

In de enveloppe van Colruyt(die je maandelijks krijgt als je lid bent) zat een bon van -15% op een artikel naar keuze. En dan had ik nog 2 extra kortingsbonnen van -1€ op Lenor en Dash.

Het beste is om te wachten tot je producten in promotie staan. Natuurlijk zat ik net nu zonder wasmiddel 🙂 Dus ik waagde mijn kans.

In de winkel kwam ik iemand tegen met in haar kar een heleboel bonnen uitgestald, jup, ook zij wist hoe ze goed moest shoppen. Ik sprak haar aan en we deelde enkele tips. Ze zei me welke artikelen ik zeker moest nemen. De Mr. Proper spray stond bijvoorbeeld zo goed geprijsd dat je er na aftrek van de korting nog 0,25€ Voor terug zou krijgen. Waaat ?!

Op het dubbel pakket van Dash zat ook nog eens een bon van -2€. De Lenor stond met een rode prijs voor 3,72€ en de Oral B white had een prijscorrectie en was nog maar 1,50€ voor 2.

Aan de kassa ging het vlotjes, alle bonnetjes gingen eraan.

Dit is wat ik ervoor kreeg :

  • 2 flacons Dash
  • 2 flacons Lenor wasverzachter
  • 2 tubes Oral B white
  • 1 tube Oral B repair
  • 1 bigpack Always
  • 1 Ambi Pur spray
  • 1 Dreft platinum vaatwastabletten
  • 1 Mr Proper spray
  • 1 Lenor geurparels

Dit totaal kwam op 46,31€ en na aftrek van alle bonnetjes, bleef er nog een totaal over van 15,62€ ! waarschijnlijk had een kenner het beter gedaan, maar ik was al erg blij met dit resultaat.

Dus als jij volgende keer bonnen ziet, hoe laag het bedrag ook is: bewaar ze! Je kan ze opsparen en dan je slag slaan. Succes !

…………………………………

Q. Doe jij wel eens aan couponing ? Laat het weten bij de comments! Tips delen is altijd lief 😉

 [:]