Recept voor lekkere zandkoekjes

Bakken en koken, ik doe het graag ! Proeven nog het liefste 😉 haha !

Ik moet toegeven dat ik niet echt iemand ben die een recept altijd helemaal volgt. Ook deze koekjes bakte ik een beetje op gevoel. Toch deed ik mijn best om de benodigdheden voor jullie erbij te schrijven.

Benodigdheden :

150g boter(op kamertemperatuur)
125g bruine suiker
350g bloem
2 eieren
Snufje zout(optie)

Werkwijze

  • Doe alle ingrediënten in de kom behalve de boter.
  • Snij de boter in kleinere stukjes en voeg ze dan toe bij de rest.
  • Met je hand kan je dan alles makkelijk onder elkaar mengen. Natuurlijk kan het ook met een keukenrobot, maar waar is de fun dan?
  • Je hoort een mooie niet plakkende bol te krijgen. Mocht het toch nog plakkerig zijn, voeg dan nog een beetje bloem toe.
  • Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm je oven op 180graden.
  • Strooi wat bloem over je werkoppervlak en rol je bol uit zodat je er vormen uit kan steken.
  • Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat voorzien van een pakpapier.
  • Plaats 15 minuten in de oven. Ik heb ze graag wat bruiner, maar dat zie je zelf wel.

Smakelijk !

…………………………………………………………………………………………….

Q. Bak jij graag ? Wat is je favoriete recept ? Deel het gerust bij de reacties 🙂

Leave a Reply